Odmítá Vám prodejce reklamovat zboží? Zkuste pojištění právní ochrany

Už se Vám někdy stalo, že by Vám prodejce odmítl vrátit peníze za reklamované zboží, i když jste byli v právu? Naúčtoval Vám Váš operátor víc, než jste provolali? A co třeba proplacení nevyužité dovolené? Tohle vše za Vás vyřeší sjednané pojištění právní ochrany. Je to pojištění, které využijete při dohadování s úřady. Pokrývá náklady na právní služby a obhajobu v případě soudních sporů nebo jiných právních problémů.

V případě tohoto pojištění Vám pojišťovna zaplatí financování právní pomoci, náklady na právníky, soudní poplatky, znalecké posudky a další výsady spojené s právními procesy.

 

Pojištění právní ochrany obvykle zahrnuje následující oblasti:

  • Obhajoba v trestních věcech Vám pokryje náklady na obhajobu v případě trestních řízení
  • Občanskoprávní spory. Z pojištění Vám bude poskytnuta pomoc při řešení sporů týkajících se například smluv, rodinných záležitostí či sousedských konfliktů.
  • Pracovní spory. Ochrání Vás při právních sporech souvisejících s pracovním poměrem, například v případě neoprávněného propuštění.
  • Pomůže Vám při právních sporech a náhradách škody spojených s dopravními nehodami.
  • Ochrana spotřebitelů. Ochrání Vás při právních sporech s obchodními partnery, dodavateli nebo při reklamaci zboží či služeb.

Výhody pojištění

Výhody pojištění právní ochrany zahrnují to, že  získáte přístup k právníkům a dalším specialistům bez nutnosti hradit vysoké náklady za jejich služby, což je v případě soudních sporů velmi nákladné.

 

Uveďme si pár příkladů, kdy toto pojištění využijete

Pojištění právní ochrany v případě škody související s povinným ručením poskytuje právní pomoc a krytí nákladů, které mohou vzniknout při uplatňování nároků na náhradu škody způsobené dopravní nehodou. Tento typ pojištění vám může pomoci v situacích, kdy potřebujete právní podporu při vymáhání škody, kterou vám způsobil jiný účastník silničního provozu, nebo když potřebujete bránit své právo.

 

Co zahrnuje pojištění právní ochrany třeba v  rámci povinného ručení?

  • Právní zastoupení Vám uhradí náklady na právníky v případě sporu s pojišťovnou viníka nehody, který vám způsobil škodu.
  • Náklady na soudní řízení zas obnáší úhradu soudních poplatků, znaleckých posudků nebo nákladů na obhajobu.
  • Důležitá je i pomoc při vymáhání škod. Právní poradenství a asistence při vymáhání finančních nároků na opravu vozidla, zdravotní ošetření nebo jiné materiální škody.
  • Můžete se díky ní i  bránit proti neoprávněným nárokům. V případě, že jste viníkem nehody a druhá strana si nárokuje vyšší nebo neoprávněnou náhradu škody, pojištění vám pomůže s obhajobou.

Kdy je toto pojištění pro Vás stane užitečné?

Když dojde ke komplikacím při vyřizování pojistného plnění.  Pojišťovny někdy nechtějí plnit nároky poškozeného v plné výši nebo zpochybňují odpovědnost za nehodu.

Právní spor s druhým účastníkem nehody je také častý.  Pokud druhá strana odmítá přiznat vinu nebo s vámi spolupracovat při řešení škodné události.

Pomáhá při vyšetřování nehod, pokud je třeba získat odborné posudky nebo svědectví k obhajobě.

Tento typ pojištění právní ochrany doplňuje klasické povinné ručení a poskytuje větší jistotu při řešení právních otázek spojených s nehodami a škodami na silnicích.


I s tímto pojištěním se můžete obrátit na naše odborníky na www.pojisteni.com