e-Finance Sport Team zabodoval na Redbull Dolomitenmann 2024!

Jak je již zvykem, měl koncern e-Finance, a.s. na mezinárodním extrémním závodě Redbull Dolomitenmann v tyrolském Lienzi na startu svůj tým. Redbull Dolomitenmann 2024 je uznáván jako jeden z nejnáročnějších extrémních závodů světa. Letošní atmosféra byla velkolepá. Tým e-Finance Sport Team čelil velké výzvě a dal do bojů úplně vše. Odhodlání našich sportovců je důkazem jejich dlouhodobého tréninku a schopnosti překonávat extrémní výzvy.

Prestižní závod v Dolomitech tvoří čtyři klíčové disciplíny: běh do vrchu, paragliding, horská cyklistika a kajak. Každá disciplína je navržena tak, aby maximálně prověřila fyzickou, ale i psychickou odolnost závodníků. Běžci musí zdolat 12 km s extrémním převýšením a vystoupat až do výšky 2441 m. n. m., odkud startují paraglidisté. Jejich disciplína vyžaduje preciznost a odvahu při letech v náročných skalnatých podmínkách. Jejich přistání očekávají diváci i biker z týmu, který musí převzít štafetu na stadionu v Lienzi. Cyklisté čelí technicky náročným trasám v alpském terénu s převýšením 1600 m. n. n. Na poslední předávku čeká kajakář a ten se musí vypořádat s divokou vodou a překážkami.

e-Finance Sport Team se letos postavil na start po boku elitních sportovců a velmi silných týmů. Vítězství vyžadovalo nejen dostatek fyzické kondice, ale vzájemnou podporu, týmového ducha a schopnost překonávat limity. Každý člen našeho týmu přispěl svou specializací v jedné z disciplín. Redbull Dolomitenmann je symbolem extrému, odvahy, nezlomné vůle a jen účast na něm je vždy velkým sportovním úspěchem.

V letošním 37. ročníku Redbull Dolomitenmannu závodilo celkem 124 týmů ze všech koutů světa, a tedy přes 400 sportovců. Tým e-Finance Sport Team zabodoval a díky skvělým závodníkům v tvrdé konkurenci obsadil vynikající 5. místo.

Velké díky patří sportovcům, kteří zvládli dané disciplíny:

  • Andrej Paulen – běh
  • Gregory Mauro – paragliding
  • Jan Jobánek – horské kolo
  • Jan Choutka – kajak

Ještě jednou gratulujeme a věříme, že v příštím roce bude e-Finance Sport Team opět úspěšný. A vy se prostřednictvím videa můžete podívat, jak závod probíhal.

Tým e-Finance, a.s.

www.e-finance.eu