e-Finance Sport Team triumfoval na Kanufestu v Roudnici nad Labem

Druhá zastávka Czech Whitewater Tour hostila Roudnice nad Labem, kde se na místním kanále ve dnech 27.–28. července konal již tradiční závod Kanufest. Organizace se opět ujal tým vodáků z Plzně, a tak si téměř stovka závodníků mohla užít prosluněný víkend plný závodních jízd, jak jednotlivců, tak i speciálního závodu v týmech.

Naši závodníci z e-Finance Sport Teamu měli o motivaci postaráno, protože minulý ročník se nadmíru vydařil a bylo co obhajovat. Z minulého ročníku si naši pádleři odvezli tři umístění na nejvyšší příčce. V kategorii K1 ženy vyhrála Lucie Součková, C1 mužů ovládl Marek Souček a závody v týmech triumfoval náš tým ve složení Jan Beneš, Lucie Součková a Pavel Srbecký. K tomu ještě na 3. pozici v K1 mužích skončil Jan Beneš.

Letošní závod absolvoval sportovní e-Finance Sport Team ve stejném složení, bez žádné absence. Cesta za obhajobou umístění z minulého ročníku vyšla ještě lépe než na jedničku. Lucie Součková znovu zvítězila v K1 ženách a Marek Souček obhájil první místo v C1 mužích. V kategorii K1 mužů došlo k výraznému zlepšení, kde vítězství urval Jan Beneš po vyrovnaných výkonech ve všech třech závodních disciplínách. Na stupně vítězů ho na třetím místě doplnil Pavel Srbecký, který po ne úplně vydařeném slalomu a sprintu vyhrál celý kayacross, což ho výrazně katapultovalo nahoru v konečných výsledcích a doplnil Jana Beneše na stupních vítězů na 3. pozici. Marek Souček, i přes slibně rozjetou kvalifikaci, ve které byl mezi top 5, nakonec po nepovedeném kayacrossu zapsal celkovou 6. pozici mezi kajakáři.

Celý závod vrcholil specialitou Roudnického Kanufestu, kterou je týmový kayacross, kde spolu v kanále na život a na smrt soupeří čtyři týmy po třech závodnících. Dvanáct závodníků najednou v kanále mezi bránami slibuje atraktivní podívanou, která se nejvíce povedla našemu mix týmu ve složení Jan Beneš, Lucie Součková a Pavel Srbecký, kteří obhájili první místo.

Celý víkend našim závodníkům zajišťovaly pitný režim energy drinky a limonády značky EFI Beaer Lemonade z brněnského EFI Pivovaru. Nyní má náš tým před sebou poslední zastávku tour, kterou bude hostit známý kanál v pražské Troji. Tam se za 14 dní uskuteční poslední zastávka celého poháru Prague Whitewater Games, kde budou mít naši závodníci další šanci ukázat své kvality a porvat se o celkové vítězství ve svých disciplínách.

Přejeme e-Finance Sport Teamu hodně štěstí!